deFlorina Babau aprilie 19, 2021

Meet our team: Bianca Druc, Lawyer

Bianca este colega noastră deja de foarte mulți ani. Este avocat în cadrul biroului nostru din București și este o persoană mereu curioasă, activă și plină de viață.

Citește articolul

Bianca a absolvit Facultatea de drept din cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir, unde a mai obținut și o diplomă de Masterat în Drept Penal. Îi place să se uite la filme, să se plimbe primăvara și să observe natura care renaște, iar când părăsește temporar dispoziția romantică, spune că nu se dă la o parte de la ceva activități sportive. Principiile sale de viață implică acceptarea sa dar și a celor din jur așa cum sunt, indiferent de mediul din care provine fiecare. Îi place să facă lucrurile cât mai corect posibil și ca orice avocat bun are și o mică doză de egoism, când spune că cea mai bună informație e cea pe care o obții singur.

De ce ai ales să studiezi dreptul?

Am absolvit un liceu cu profil de filologie și drept urmare aveam cumva stabilit drumul spre anumite facultăți. Dreptul era la modă și mă încânta ideea! Nu știam exact ce înseamnă, însă nu regret alegerea făcută. Consider că m-a ajutat inclusiv în viața personală, în sensul că, acum pot să rezolv singură diferite chestiuni administrative pentru care altfel trebuia să angajez pe altcineva.

De câți ani activezi acum în avocatură?

Sunt avocat de 20 de ani. În prezent m-am specializat pe drept societar, respectiv ofer consultanta juridica legata de activitatea societăților.

Dacă ar fi să te descrii ca persoană, cum ar suna această descriere?

Aș spune că e un contrast destul de evident între starea mea în relațiile personale și felul în care mă comport în raporturile de serviciu. Personal sunt o persoană veselă, curioasă, energică și practică. Acestea ultime două atribute le duc cu mine și în viața profesională dar acolo e însă altceva. Sunt oarecum rigidă în procesul de consultanță. Nu îmi plac soluțiile care nu oferă claritate și siguranță. Rețin foarte multe detalii pe care le folosesc ulterior și poate de aceea nu apreciez discuțiile lungi, care ar putea fi tranșate mult mai ușor dacă am vorbi strict la subiect. Cu toate acestea, evit totuși să spun că nu se poate și caut mereu soluții în folosul clienților noștri. Consider că o relație apropiată cu clientul este un plus într-o colaborare!

Ce găsești ca fiind motivant la locul tău de muncă?

Colegii, cu care colaborez foarte bine, atmosfera de acolo. Uneori trebuie să fac cercetări ample pentru a putea realiza o anumită solicitare din partea clienților și asta mă motivează de asemenea foarte mult pentru că astfel îmi îmbunătățesc cunoștințele în domenii noi. Ascent Group mi-a oferit posibilitatea de a-mi lărgi aria de experiență. Privesc acum o problemă în ansamblul ei, nu doar în parte și asta îmi dă siguranța că soluția oferită este cea corectă!

Cum vezi din poziția ta Grupul Ascent în anii care vor urma?

Ascent s-a dezvoltat foarte frumos în ultimii ani, prin toate birourile și colaboratorii săi, consider că oamenii care sunt în prezent în Ascent sunt aici ca să rămână. Nu sunt o vizionară însă sunt convinsă că Ascent, prin toate serviciile pe care le oferă și prin încercările permanente de a se adapta vremurilor în care trăim, va rămâne pe piață și va avea un cuvânt de spus!