Consultanță juridică

Consultanță juridică competentă și corectă, la zi cu legislația în vigoare ce se aplică în domeniul pentru care clientul necesită asistență.

Echipa Ascent Group înțelege în profunzime provocările cu implicații juridice pe care le pot întâmpina clienții și îi ajută să se adapteze mediului de afaceri în continuă schimbare.

Prin urmare oferim servicii de consultanță adaptate la nevoile fiecărui client, fie că se află la începutul unei afaceri, în mijlocul unor restructurări, divizări, fuziuni sau dizolvări / lichidări.

Scopul nostru este să oferim mereu consultanță juridică competentă și corectă, cu informații complete, fiind la zi cu legislația în vigoare ce se aplică în domeniul pentru care clientul necesită asistență.

Asistăm clienții în cadrul constituirii / domicilierii de societăți comerciale, divizării și fuziunii de societăți, oferim suport pentru orice tip de modificări de acte constitutive sau problemele juridice care țin de dreptul muncii și consultanță contractuală, pentru a vă derula afacerea în siguranță și respectând normele legale.

Constituiri de societăţi comerciale

În cadrul Ascent Group vă oferim asistență în vederea constituirii de societăți, constând în: consultanță pentru alegerea formei juridice celei mai potrivite pentru tipul vostru de afacere, redactarea documentelor pentru înregistrarea societății, depunerea documentelor la Registrul Comerțului, obținerea certificatului de înregistrare a societății și a autorizațiilor minime obligatorii pentru începerea activității, inclusiv obținerea codului de TVA.

Domicilieri de societăţi comerciale

În cazul în care sunteți la începutul unei afaceri și aveți nevoie de o adresă la care să vă declarați sediu social, Ascent Group vă oferă posibilitatea domicilierii societății la sediul nostru, aceasta incluzând pe lângă înregistrarea sediului social și/sau fiscal și servicii minime de secretariat și redirecționare a corespondenței.

Constituiri de organizaţii non-guvernamentale (asociaţii, fundaţii)

Modalitățile de înregistrare a organizațiilor non-guvernamentale (asociații, fundații), diferă de procedurile de înregistrare ale companiilor. La Ascent Group vă oferim asistență pentru înregistrarea de organizații non-guvernamentale, de la alegerea celei mai bune forme juridice pentru tipul de organizație pe care vreți să-l constituiți, la redactarea documentelor constitutive și înregistrarea acesteia la Tribunal.

Modificări de acte constitutive

Organizațiile sunt dinamice și adesea apar schimbări în structura acționarială, administrarea, domicilierea acestora majorarea sau diminuarea capitalului social.

Vă oferim suport pentru orice tip de modificări de acte constitutive, cum ar fi: prelungirea mandatului sau schimbarea administratorilor , schimbarea structurii acționariale, modificarea unor prevederi ale actului constitutiv, majorări sau diminuări de capital, schimbarea sediului social sau prelungirea duratei acestuia.

Divizări şi fuziuni de societăţi

Serviciile de asistență pentru divizări sau fuziuni de societăți cuprind: consultanță în vederea alegerii variantei juridice și fiscale potrivite, întocmirea documentelor juridice în vederea divizării sau fuziunii, întocmirea documentelor financiare în vederea divizării sau fuziunii (bilanț de divizare/ fuziune, etc), respectiv derularea tuturor formalităților în relația cu Registrul Comerțului și autoritățile fiscale, în vederea finalizării divizării sau fuziunii.

Consultanţă în vederea dizolvării sau lichidării de societăţi

Nu întotdeauna planurile noastre merg așa cum ne-am dorit de la bun început. Uneori o afacere ajunge în impas și societatea trebuie dizolvată sau lichidată.

La Ascent Group vă oferim servicii complete în vederea dizolvării sau lichidării de societăți, atât din punct de vedere juridic, cât și din punct de vedere financiar-contabil (întocmirea bilanțului de lichidare, etc).

Consultanţă contractuală

Contractele sunt o parte foarte importantă a activității unei societăți. Fie că vorbim de contracte comerciale, cu clienți sau furnizori, contracte de finanțare sau contracte de muncă, impactul lor în business poate fi unul major.

Serviciile noastre de consultanță contractuală vă oferă suport pentru redactarea clauzelor contractuale, în funcție de tipul de contract, în așa fel încât să fiți protejat de orice riscuri, dar și asistență în negocierea și finalizarea/semnarea contractelor.

Consultanţă pe probleme de legislaţie comercială

Legislația comercială diferă adesea foarte mult de la o țară la alta, ceea ce crează provocări companiilor în colaborarea internațională. Nu în ultimul rând, chiar și atunci când colaborăm cu parteneri locali, este foarte important să cunoaștem prevederile legale în materie comercială pentru a ne proteja de riscurile de neîncasare sau nerespectare a unor standarde de calitate.

Serviciile noastre de consultanță pe probleme de legislație comercială vă ajută să derulați afaceri în siguranță, cu convingerea că respectați normele legale, dar în același timp sunteți protejați de riscurile comerciale.

Consultanţă pe probleme de legislaţia muncii

Redactarea contractelor de muncă, a regulamentelor de ordine interioară sau a contractelor colective nu trebuie să constituie un factor de stres.

Prin serviciile de consultanță pe probleme de legislația muncii Ascent Group vă oferă suport în toate problemele juridice care țin de dreptul muncii: de la redactarea diferitelor documente prevăzute de lege pentru a derula rapoarte de muncă cu angajații, până la asistență în litigii de muncă sau negocieri în legătură cu rapoartele de muncă.

Medieri de conflicte de muncă

Relațiile de muncă nu sunt niciodată simple, iar în organizațiile mari, unde reprezentanții salariaților sau sindicatele reprezintă structuri puternice și cu experiență, negocierea periodică a contractelor colective, precum și gestionarea situațiilor conflictuale în relațiile cu angajații constituie adesea provocări foarte mari pentru organizații.

Consultanții Ascent Group au în experiența lor profesională peste 20 de ani de consultanță în medieri de conflicte de muncă, cu rezultate notabile în gestionarea unor situații dificile pentru organizații numeroase importante, inclusiv în situații de restructurări de întreprinderi sau greve.

Cunoaște echipa

Marcel Chișcan

Managing Partner Ascent Group

Experiența sa profesională, de 30 de ani, îmbină o gamă largă de domenii de activitate, de la administraţie publica locală, la vânzări și publicitate, respectiv producție sau logistică și transport. Marcel a ocupat de-a lungul anilor poziţii de management atât în cadrul unor IMM-uri, cât și în administraţie publica locala, în proiecte industriale sau în managementul unor companii de logistică și transport, respectiv participări în consilii de administraţie ale unor societăţi publice sau private.

În ultimii 15 ani experienţa sa managerială și antreprenorială a fost îmbogățită de numeroase proiecte de consultanță pentru start-up-uri și pentru dezvoltarea / restructurarea unor afaceri, asistență în combinate cu activități de training, derulate în cadrul Ascent Group, în special pe teme de Leadership și management, Corporate Entrepreneurship, Planificare strategică și gândire strategică, Abilități de negociere, Tehnici de vânzări și customer care, Dezvoltarea abilităților de comunicare sau Time management.

Reliana Groza

Legal Consultant

Reliana este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara și a unui Masterat în Procedura insolventei și a falimentului din cadrul Facultății de Drept a Universității Vasile Goldiș Arad. În plan profesional Reliana numără 17 ani de experienţă juridică în domeniul societăților comerciale, în departamentul juridic al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, asistent în arbitraj comercial în cadrul Comisiei de Arbitraj Arad, consultant legal în cadrul grupului de societăți Ascent și colaborator în departament juridic al altor companii locale și naționale, cu capital privat român sau străin.

În toți acești ani s-a implicat în numeroase proiecte de consultanță și audit, atât pentru companii locale cât și multinaționale, din domenii de activitate diverse: automotive, manufacturing, IT, agricultură, comerț, servicii.

Esți interesat de acest serviciu?

Lasă-ne un mesaj cu detaliile tale de contact și câteva informații despre nevoile companiei tale, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp.

,,Când vine vorba să participi la un Training organizat și susținut de către echipa Ascent Group, un lucru e cert: pleci cu gândul și cu pofta să muți munții din loc. Mediul cald și totodată profesionist, subiectele adaptate mereu la realitatea actuală și debate-urile constructive din cadrul întâlnirilor creează, la un loc, o experiență de neuitat. Mulțumim, Adela, și abia aștept să ne revedem în sala de curs!”

Gabriela Mihăilă

Sales Training Manager România & Moldova, Avon Cosmetics

"În buna colaborare pe care o avem cu Ascent Group - sub raport contabil, payroll sau juridic - nu am rămas niciodată cu vreo problemă nerezolvată. În comunicarea cu cei din echipa Ascent, aceștia sunt receptivi, iar soluțiile pe care ni le propun apar cu promptitudine. Își fac întotdeauna timp să discute cu noi la un nivel profesionist și am apreciat claritatea în expunerea problemelor și a soluțiilor."

Marius Munteanu

General Manager, Baum Piping

"Atunci când participi la un training ai așteptări să aducă plus valoare dezvoltării tale, dar și companiei din care faci parte. Trainingurile Ascent Group garantează îndeplinirea acestei expectanțe deoarece pleci cu siguranță cu competențe, instrumente și tehnici pe care le poți aplica imediat, dar și cu energie pozitivă și mult entuziasm. Apreciez orientarea constantă spre nevoile noastre, dar și ancorarea în realitatea organizațională, flexibilitatea, promptitudinea și profesionalismul de care Ascent Group dă dovadă în orice tip de interacțiune pe care o avem. Știe cum să creeze, dar și să mențină o relație de colaborare eficientă, iar acest aspect te face să simți că ai un partener de nădejde, un prieten mereu pregătit și disponibil în a te asculta și ajuta."

Oana Dobriță

Specialist Resurse Umane, Finprom

"Ascent Group nu este doar un furnizor de servicii pentru noi, ci un partener de încredere în activitatea noastră zilnică. Adela și toată echipa ei sunt mereu atenți la nevoile noastre, chiar și în momente de intensitate ridicată, reușind să asigure cele mai înalte standarde de calitate."

Giovanni Pometti

Segretario Generale, Camera di Commercio Italiana per la Romania

,,Am colaborat cu Ascent Group în proiecte de training și assessment center. Am apreciat în primul rând gradul de personalizare al serviciilor și flexibilitatea de a construi programe bazate pe nevoile reale și concrete ale organizației noastre, Coca-Cola Hellenic. În același timp, am apreciat faptul că echipa Ascent Group este formată din oameni cu mulți ani de experiență în practică, cu o bună capacitate de a înțelege realitățile din companii și, nu în ultimul rând, care abordează proiectele cu entuziasm și energie pozitivă.”

Simona Țiplea

Regional HR Director, Coca-Cola Hellenic

,,Ascent Group este un partener mereu deschis la nevoile noastre, care ne ajută să ne dezvoltăm în siguranță. Comunicarea consultanților Ascent cu membri echipei noastre este foarte bună, oferindu-ne soluții la provocările pe care le întâmpinăm în activitatea financiar-contabilă. Pentru noi, Ascent Group este un partener de 5 stele.”

George Manoilă

General Manager, Deninstal

“Echipa Ascent Group este un partener de încredere pentru noi, împreună cu care am creat programe cu mult sens atât pentru angajați cât și pentru business. Adela este un trainer extraordinar care reușește să îmbine exemplar prezența la nevoile audienței, cu scopul programelor livrate creând un mediu dinamic și interactiv care invită la învățare și adoptarea unor perspective noi.”

Mihaela Matei

Head of Human Capital - People Management, DP World

,,În 2012 Minimold a deschis o fabrică la Timișoara, care a reprezentat un succes deosebit, un succes care nu ar fi putut fi posibil fără ajutorul și sfaturile primite din partea Ascent Group, și în mod special al Adelei Cristea și al echipei sale excepționale."

Charles J. Lobkowicz

President and CEO, Minimold SpA

"Pentru NC-Vision, Ascent este un partener pe care ne putem baza în permanență, încă de la început. De la Resurse Umane și până la departamentul Juridic, Ascent a oferit întotdeauna servicii profesionale, promptitudine și eficiență, ori de câte ori a fost necesar. Cu toată încrederea, le recomandăm serviciile!"

Anca Szomoru

Customer Support Manager, NC VISION

"De la începutul colaborării am descoperit o echipă de oameni profesioniști, dedicați, orientați spre rezolvarea problemelor clientului. ASCENT GROUP este un partener de încredere ce oferă servicii de contabilitate, payroll și juridic; tot ce avem nevoie într-un singur loc. Acestea sunt câteva din atuurile care ne determina să îi recomandăm!”

Ada Balica

People and Culture Administrator, Share Dimension SRL