Meet our team: Adina Almăjanu, Trainer & HR Specialist

Astăzi dorim să ne oprim atenția la colega noastră de la București, Adina. Dacă v-ați intersectat deja cu ea (la training-uri, în sesiuni de coaching-uri, etc.), suntem siguri că ați remarcat naturalețea, șarmul si buna dispoziție care o caracterizează.

Citește articolul

Astăzi dorim să ne concentrăm atenția asupra colegei noastre de la București, Adina. Dacă v-ați intersectat deja cu ea (la training-uri, în sesiuni de coaching etc.), suntem siguri că ați remarcat naturalețea, șarmul si buna dispoziție care o caracterizează. Adina e alături de Ascent de 10 ani, perioadă în care a fost implicată în marile proiecte de dezvoltare personală pe care firma noastră le-a derulat.

Ce ne poți spune despre tine, din punct de vedere profesional?

Sunt absolventă a Facultății de Administrație și Afaceri, din cadrul Universității din București, unde m-am licențiat ca Economist și am făcut parte din prima generație de masteranzi ai programului de Consultanță în Afaceri. De asemenea, datorită unei burse Erasmus, am avut șansa să studiez timp de un semestru în cadrul Universității “La Sapienza”, din Roma.

Am ales acest domeniu de HR pentru că sunt o persoană extrovertă și întotdeauna mi-a plăcut să relaționez cu oamenii; prin urmare, m-am gândit că ar fi păcat să nu fructific această trăsătură. În primul an de facultate am început să mă implic în proiecte extrauniversitare care mi-au dezvăluit latura frumoasă a meseriei de trainer și tot atunci am realizat că scopul meu este acela de a-i ajuta pe oameni să se dezvolte. Așadar, de 13 ani mă perfecționez în acest domeniu, iar de 4 ani am început să mă pregătesc pentru a deveni și Life and Business Coach, certificare pe care am obținut-o anul trecut.

La începutul acestui an, pentru că îmi lipseau emoțiile examenelor, am hotărât să redevin studentă, așa că, în prezent, o mare parte a timpului meu liber este dedicată studiului științei sănătății, mentale și fizice.

Ce iți place cel mai mult să faci?

Să cumpăr bilete de avion! Îmi place să călătoresc și să rătăcesc pe străduțe necunoscute turiștilor, lucru deloc dificil de realizat având un simț al orientării care funcționează cu … intermitențe. Când călătoritul nu este posibil, îmi place foarte mult să citesc, să încep să învăț limbi străine dificile (da, doar să încep), să (re)văd filme interesante și să gătesc. Din perspectivă profesională, îmi place să ajut la dezvoltarea oamenilor din jurul meu, în toate sensurile posibile.

Cum te-ai descrie ca și persoană?

Din punct de vedere personal sunt foarte optimistă, deschisă, jovială și cu un simț al umorului foarte dezvoltat. Obișnuiam să fiu și modestă, însă am decis să nu îmi mai ignor calitățile.

Profesional, îmi place să cred că sunt o persoană orientată spre găsirea de soluții, rezistentă la stres, creativă – cu o creativitate care de multe ori se naște din procrastinare, și un om pe care te poți baza în orice condiții.

Ce te motivează la job?

La un interviu clasic aș menționa faptul că am ocazia să mă dezvolt, atât personal, cât și profesional și că am colegi cu care împărtășesc aceleași valori. Job-ul de la ASCENT a fost un job pe care mi l-am dorit “de la prima citire a anunțului de angajare” și din fericire, entuziasmul s-a păstrat și după 8 ani, deși am trecut prin numeroase schimbări. De asemenea, mă motivează provocările cu care am de-a face și îmi place că, volens nolens, “ies” destul de des în afara zonei mele de confort. Informal, ceea ce mă motivează cu adevărat este senzația pe care o am la finalul unui training sau al unei ședințe de coaching, când simt că am reușit să influențez pozitiv viața unui om.

În spirit de glumă, aș putea spune că sunt extrem de motivată de … termenele limită.

Care sunt principiile tale de viață?

Cred cu tărie în ideea că tot ceea ce faci cu bună știință se întoarce într-o formă sau alta, motiv pentru care fac tot posibilul să ajut cât mai mult și să aduc zâmbete pe chipurile persoanelor din jurul meu. Pot spune că în fiecare zi a vieții mele încerc să mă port cu ceilalți așa cum mi-aș dori să se poarte ei cu mine; unii o numesc simplu karma”, eu o numesc mai complicat, “speranță în reciprocitate”. Un alt principiu pe care pun valoare este acela de a trata provocările din viața mea cu dozele potrivite de seriozitate, de energie și de timp. Amalgamul de evenimente dintr-o zi ne poate distrage atenția de la ceea ce ne dorim sau de la ce este cu adevărat important pentru noi, așa că ajungem să pierdem momente prețioase enervându-ne și consumându-ne pentru nimicuri. De obicei, filtrez ce e esențial de ceea ce este nesemnificativ punându-mi la întrebarea Va conta asta pentru mine peste 7 ani? și răspunsurile mă ajută foarte mult.

Cum vezi tu ASCENT-ul în viitor?

Ca și până acum, echilibrat și în același timp, într-o … continuă transformare. Pot spune că singura constantă va fi schimbarea. Perioada următoare va aduce cu siguranță numeroase provocări, iar pentru că anul acesta ASCENT a dovedit că are o capacitate de adaptare foarte bine dezvoltată, sunt convinsă că echipa noastră va continua să crească frumos și să dezvolte noi tipuri de servicii care să vină în preîntâmpinarea nevoilor clienților noștri.

 

Cu Adina, conversația poate continua și mult, și bine; ne oprim, totuși, aici, ca să vă lăsăm „intactă” curiozitatea de a o cunoaște personal în programele de dezvoltare personală pe viitor.