Se simplifică procedura de înregistrare a companiilor. Legea 102/2020 intră în sfârșit în vigoare!

În urmă cu 6 luni vă anunțam despre apariția unor modificări bine venite la Legea Societăților Comerciale nr. 31/1990, cum ar fi: 

Citește articolul

În urmă cu 6 luni vă anunțam despre apariția unor modificări bine venite la Legea Societăților Comerciale nr. 31/1990, cum ar fi:

  • abrogarea prevederilor prin care o persoană fizică sau o persoană juridică nu poate fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată
  • eliminarea prevederilor care stipulau că la același sediu vor putea funcționa mai multe societăți numai dacă imobilul, prin structura lui și suprafața sa utilă, permite funcționarea mai multor societăți în încăperi diferite sau în spații distinct partajate
  • eliminarea obligativității avizului Asociației de propietari privind schimbarea destinaţiei imobilelor, în cazul societăților al căror sediul social urmează să fie înregistrat într-un apartament situat într-un bloc de locuințe, pentru societățile la sediul social al cărora nu se desfăşoară activitate.

Din nefericire însă, proiectul de lege a urmat un curs sinuos prin retrimitere la Parlament și contestare la Curtea Constituțională.

Iată însă că în această săptămână, în sfârșit, Legea nr.102/2020 a fost promulgată de către Președintele României și publicată în Monitorul Oficial nr. 583/02.07.2020, urmând să intre în vigoare în termen de trei zile de la publicare.

Mai multe detalii despre modificările care au intrat în vigoare găsiți în acest articol.