deFlorina Babau martie 23, 2021

Meet our team: Tiberiu Blaga, Human Resources Consultant

Pentru că ne e tuturor dor de călătorii, vă invităm să „călătorim” puțin la biroul nostru din Sibiu, ca să vi-l putem prezenta pe colegul nostru Tiberiu. 

Citește articolul

Să pornim de la studiile tale. Ce școală ai terminat?

Am urmat cursurile Facultății de Filosofie a Universității Babes Bolyai din Cluj și apoi Facultatea de Teologie din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu.

Din punct de vedere profesional,  „aventura” mea în HR începe și se leagă de întâlnirea cu Virgil, managerul biroului de la Sibiu, căruia trebuie să-i mulțumesc pentru încrederea avuta de a ma coopta in cadrul Ascent Group Sibiu.

Au trecut de atunci 3 ani, frumoși, plini de provocări, dar în același timp si de satisfacții și împliniri profesionale, în care am reușit să menținem o echipă bine închegată, bazată pe încredere,  respect și prietenie chiar dincolo de cele 8 ore petrecute la birou împreună.

Activitatea mea principala în cadrul Ascent se leagă de zona de recrutare, administrare personal și buna relație cu clienții, mai ales în proiectele pe care le coordonez eu.

Ce îți place să faci cel mai mult?

Deși poate părea paradoxal, îmi place foarte mult sa îmi petrec timpul la job sau cu activități legate de job. În 3 ani petrecuți la Ascent cred că pot număra pe degetele de la o mâna zilele în care să zic că nu m-am dus cu „tragere de inimă” la serviciu. Chiar și în această perioada mai dificilă a pandemiei, am preferat să lucrez de la birou și să păstrez, cât a fost posibil, întâlnirea vie cu oamenii  cu care relaționăm.

Îmi place cafeaua de dinainte de începerea programului și punerea în ordine a task-urilor pe ziua respectivă. Îmi place să joc fotbal, să ies în natură, să mă bucur cu prietenii sau cei apropiați de o seară liniștită, la o discuție despre politică, fotbal, literatură… viață la modul general. Îmi plac de asemenea filmele, mai puțin convenționale, și lectura, atât cât îmi mai rămâne timp, în special memorialistica sau lucrări de spiritualitate, religie.

Cum te-ai descrie ca și persoană?

Cred că sunt o persoana destul de echilibrată, empatică, înclinată spre a înțelege natura umană și nevoile celor din jur. Cred de asemenea că sunt un om de echipă, responsabil și focusat pe activitatea pe care o desfășor.

Ce te motivează la job?

Motivația în HR vine, din punctul meu de vedere, din însăși specificul jobului. Orice proces de recrutare poate fi aidoma unei călătorii inițiatice. De la găsirea candidatului potrivit până la validarea și acceptarea acestuia de către client, treci printr-o serie de pași și de provocări care, deși pot părea asemănătoare, nu sunt niciodată la fel.

Zi de zi ai proiecte noi, întâlniri, discuții cu oameni diverși din punct de vedere socio – profesional, situații neprevăzute care te țin mereu în priză. Dincolo de toate acestea, rezultatul, faptul că ai reușit să găsești omul potrivit pentru jobul potrivit, cred că este o motivație suficient de mare încât să îți începi fiecare zi la munca cu o mare doză de energie și împlinire.

Care sunt principiile tale de viață?

Încerc să am o abordare corectă și echilibrată în tot ceea ce întreprind, să mă dedic, să fiu implicat  în ceea ce fac și să aduc măcar un minim beneficiu prin acțiunile mele. Nu am slogan-uri sau motto-uri după care mă ghidez, cred ca cel mai important este bunul simț și moderația în tot ceea ce ne caracterizează.

Cum vezi tu Ascent-ul in viitor?

În primul rând, aș vrea să subliniez că în ASCENT am întâlnit oameni foarte bine pregătiți, adevărați profesioniști pe zona lor de expertiză (de la HR, la Contabilitate si Training), oameni care sunt deschiși, entuziaști și foarte bine conectați la schimbările pe care le impun timpurile actuale.

Faptul că suntem o companie care oferim servicii integrate pe zona de business, că avem o echipă de consultanți mereu activi și înclinați spre nevoile clienților și că, practic, putem oferi soluții optime și de dezvoltare pentru companii mici, dar și mari, arată cu tărie că ASCENT este o companie care s-a impus deja în topul firmelor de consultanta din țara noastră. Astfel, din punctul meu de vedere, ASCENT, prin viziunea și profesionalismul oamenilor din interiorul companiei, a fost mereu cu un pas în viitor, dar în același timp, bine ancorat în realitățile si nevoile prezentului mereu dinamic.