deFlorina Babau decembrie 4, 2020

Meet our team: Andreea Ilica, accounting expert

Andreea e colega noastră cu zâmbetul pe buze, dispusă sa te ajute oricând și …e tare, tare prietenă cu Mitică. Cine e Mitică? Puteți afla din articolul de mai jos.

Citește articolul

Andreea e colega noastră cu zâmbetul pe buze, dispusă să te ajute oricând și …e tare, tare prietenă cu Mitică. Cine e Mitică? Păi Mitică e nici mai mult, nici mai puțin, ci chiar primul nostru roboțel inteligent care ne va ajuta să ne eficientizăm și mai mult munca. Cert e că Andreei tare îi plac provocările la locul de muncă și se oferă să le „rezolve” fără ezitare. Și pentru a o îndrăgi la fel de mult ca și noi, vă invităm să parcurgeți povestea ei.

Ce ne poți spune despre tine pe parte profesională?

Sunt absolventă a Facultății de Științe Economice, secția Economia comerțului, Turismului și Serviciilor, din cadrul Universității Aurel Vlaicu Arad. Din anul 2014 sunt Expert contabil, certificat de CECCAR.

În plan profesional am o experiență de 7 ani în domeniul financiar-contabil. A fost o provocare pentru mine la vârsta de 22 de ani să învăț contabilitatea. Pur și simplu, mi-a plăcut de la început să lucrez cu cifrele. Inițial am lucrat la un cabinet de contabilitate ca și Contabil și am gestionat un portofoliu de societăți cu domenii diferite de activitate, oferind soluții, suport și consultanță. Apoi am lucrat la o societate de consultanță în fonduri europene în calitate de Consultant financiar.

După aceste două experiențe profesionale, a început să îmi placă foarte mult să lucrez cu cifre, calcule, estimări, previziuni, analiza cifrelor și tot ce ține de activitatea financiară a unei societăți. Din anul 2018 m-am alăturat echipei ASCENT, continuând în același domeniu financiar-contabil.

Ce iți place să faci cel mai mult?

Îmi plac filmele bune, muzica, plimbările în aer liber, să citesc și să îi fac să zâmbească pe cei din jurul meu. Ador zilele puțin călduțe de primăvară, dar îmi place si ploaia, atunci când stau în casă la căldură 🙂

Cum te-ai descrie ca și persoană?

Sunt o persoană sociabilă, veselă și calmă. Sunt perfecționistă, nu îmi plac lucrurile făcute de mântuială și țin la detalii. Mă fascinează oamenii inteligenți, care au ceva de spus, îmi plac ironiile subtile, cuvintele mici și simple, dar cu impact mare.

Îmi plac oamenii veseli și cei care privesc dintr-o perspectivă amuzantă chiar și lucrurile cele mai serioase. Apreciez naturalețea și detest tot ce ține de fals. Urăsc prostia, oamenii care încearcă să pară ceea ce nu sunt și oamenii care își fac un scop personal din a denigra pe cei din jurul lor.

Ce te motivează la job?

Consider că „Dacă lucrezi cu drag, îți poți face munca frumoasă”. Cel mai mult mă motivează sentimentul propriei realizări. Mândria lucrului bine făcut ar trebui să fie baza de dezvoltare pentru fiecare individ în parte și apoi să facă parte din cultura fiecărei companii. Pentru mine „lucrul bine făcut” înseamnă eficiență, performanță, îndeplinirea unei sarcini cu pasiune. De fapt, cred că nu merită să faci nimic dacă nu iți dorești cu adevărat să faci acel lucru foarte bine.

Aleg să mă concentrez pe fapte, nu pe vorbe: rezultatul unei munci bine făcute este atât de evident, încât nu mai necesită explicații. Prin urmare, atunci când fac ceva, îmi place ca orice serviciu oferit să fie prompt, de calitate și lumea din jurul meu să fie mulțumită de ceea ce ofer.

Care sunt principiile tale de viață?

Unul dintre principalele mele principii de viață este ”Concentrează-te pe soluție și nu pe problemă”. În societatea actuală, suntem pregătiți și obișnuiți să analizăm problemele și, adesea, rămânem blocați în această etapă. Observăm acest lucru la tot pasul – acasă, la serviciu sau la școală, dar și în modul cum mass-media sau liderii de opinie tratează diverse subiecte. Într-o lume în care se caută vinovatul înaintea soluției, încerc pe cât posibil să mă concentrez pe soluție și apoi pe analizarea cauzei.

Cum vezi tu ASCENT-ul în viitor?

Trăim într-o societate pretențioasă, într-o continuă mișcare, într-o continuă evoluție, la ale cărei cerințe e necesar să ne adaptăm. ASCENT este într-o continua dezvoltare, modernizare, digitalizare, se adaptează și se pliază foarte ușor pe nevoile clienților, fapt care aduce implicit o creștere semnificativă a firmei. Sunt convinsă că, în scurt timp, va fi și mai recunoscută pe plan național și internațional, datorită training-urilor și conferințelor cu tematici inovative.

ASCENT a creat un mediu în care oamenii funcționează ca o familie, fiecare fiind conștient că de prestația lui depinde bunăstarea tuturor și implicit bunăstarea proprie, ceea ce atrage de la sine și creșterea interesului pentru muncă. Oamenii își privesc cu mai multă seriozitate munca atunci când se simt apreciați pentru ceea ce fac.

Mă bucur să fac parte din aceasta firmă, de când lucrez aici simt că am crescut foarte mult, atât pe plan profesional cât și pe plan personal, am avut parte de foarte multe provocări și am ajuns să fac lucruri pe care nu credeam niciodată că le pot face.