Meet our team: Vlad-Mihai Icleanu

Vlad este colegul nostru din ramura de training a firmei, care pe lângă expertiza tehnică și agilitatea pe care la aduce în procesele noastre, face și pâine de casă delicioasă (pe testate).

Citește articolul

Ce studii ai absolvit? Ce perioadă a fost definitorie în formarea ta academică?

Am urmat cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Politehnicii Timișoara, precum și cele ale Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Ca să fiu total onest, nu cred că perioada academică a adus  o contribuție definitorie pentru mine, ci mai degrabă activitățile mele din acea perioadă, dar care nu erau legate de facultate, au avut un impact semnificativ.

La jumătatea anului 1 de studenție am preluat conducerea ARDOR Banat, iar următorii 4 ani și jumătate, pe care i-am petrecut în postura de Președinte Executiv, m-au învățat o mulțime de lucruri: de la cum să scrii un proiect, cum să atragi finanțări, cum să gestionezi o echipă pentru a implementa programe și proiecte. Poate cel mai relevant pentru activitatea mea din prezent este că munca alături de ARDOR m-a ajutat să înțeleg procesul educațional la toate nivelurile, pentru că am avut ocazia să lucrez, din postură de formator, cu toate grupele de vârstă, de la elevi de gimnaziu, la profesori (care predau la liceu sau în mediul universitar).

Însă, revenind la studii, au fost necesare, dar plictisitoare pentru mine. Mi-ar fi plăcut să urmez cursurile unei universități de prestigiu din Vest, însă în acel punct nu dispuneam de resursele financiare care să-mi permită să fac asta.

Care sunt activitățile spre care gravitezi în timpul liber?

Petrecutul timpului în natură, socializarea alături de persoanele dragi, încercatul unei noi rețete, activități sportive sau învățatul unui lucru nou sunt toate opțiuni excelente pentru mine.

În general încerc să organizez activitățile din timpul liber în așa fel încât să fie diverse și dacă se poate să aduc noutate de fiecare dată. Cred că nu ne ajunge o viață să putem trăi toate experiențele umane, dar nu e nimic ce ne oprește din  încerca.

Cum te-ai descrie în plan personal?

Cred că sunt o persoană de încredere pentru cei din jur, atât din perspectiva de „competent” cât și din perspectiva de „loial”. Dincolo de asta, sunt foarte rațional și ambițios, cu o atitudine jucăușă și un simț al umorului bine dezvoltat ca să compenseze lucrurile plictisitoare menționate anterior.

Cred că una din cele mai mari calități pe care le am este că pot să disting între momentele când viața trebuie luată în serios și cele în care nu trebuie luată foarte în serios.

Care este motivația care te menține angrenat la job?

Simplu aici: impactul. Pentru mine va fi întotdeauna vorba despre rezultatele muncii mele și care este impactul pe care aceste rezultate îl au: asupra mea, asupra companiei, asupra clienților.

Mă motivează foarte mult recunoștința oamenilor care, interacționând cu mine, rămân cu gândul că a fost ceva important pentru ei și că au putut învăța.

Ai principii care te ghidează în viață, în special în momentele grele, pe care le poți împărtăși cu noi?

  1. Tot timpul să faci ceea ce spui.
  2. Frica e ucigașa minții. Nu acționa sau lua decizii niciodată sub influența emoțiilor puternice.
  3. Niciodată nu-ți compromite principiile și valorile pentru a face pe plac unei situații sau unei alte persoane. Situațiile sunt temporare, cu tine însuți trebuie să trăiești toată viața.
  4. Niciodată nu amenința pe cineva cu care ai un conflict. Dacă situația o cere, acționează. Fulgerător. Ferm. Cu consecințe care dor, dar nu sunt de neîntors.

Ce te-a determinat să alegi domeniul actual de muncă?

Asta va suna a clișeu, dar chiar cred că mai degrabă domeniul m-a ales pe mine. Cred asta pentru că am tranzitat diverse medii de muncă (de la ONG-uri și instituții, la antreprenoriat). În fiecare mediu în care am activat în final am îndeplinit două funcții: una de management, de cele mai multe ori ca manager de proiect și una de formator.

Și cred că s-a întâmplat asta pentru că îmi place foarte mult ceea ce fac. Eu nu resimt munca fiind o parte distinctă a vieții mele (”merg la muncă și vin acasă” – și lumile astea sunt separate), ci este o parte integrată a vieții mele care mă definește și îmi face mare plăcere.

Cum vezi tu Ascent Group, în viitor?

Trăim într-o lume în care procesul de schimbare este și va fi din ce în ce mai accelerat. Sunt câțiva factori care conduc această transformare, digitalizarea și evoluția tehnologică fiind doi dintre cei mai importanți. În acest context, formele tradiționale de educație vor fi insuficiente pentru a păstra un nivel de pregătire acceptabil al oamenilor pentru piața forței de muncă. Învățarea pe tot parcursul vieții, precum și cunoștințele și experiențele nișate vor fi foarte valoroase.

Ascent Group este genul de companie poziționată perfect pentru a răspunde acestor nevoi, atât acum, cât și în viitorul mai apropiat sau îndepărtat.

Păstrarea nivelul înalt de know-how și oamenii foarte bine pregătiți (puncte tari pe care Ascent deja le are consolidate), alături de un proces de digitalizare care facilitează accesul la serviciile companiei sunt elementele care vor face ca Ascent Group să-și deschidă aripile precum un fluture la prima bătaie a aripilor, și să consolideze o poziție de lider de piață în România și Europa de Est a furnizării de servicii de consultanță și formare pentru companii.