Planificarea Strategică

Cum să ne asigurăm că organizația noastră va exista și în 20 de ani

Viața unei organizații este plină de suișuri și coborâșuri. Se spune că succesul are mulți părinți, dar eșecul este orfan. De foarte multe ori, atunci când organizația noastră se află în impas, ca manageri ne întrebăm dacă am făcut tot ce ne stătea în putință pentru a preveni problemele.

Câștigătorii nu sunt perfecți. Ei doar au făcut mai puține greșeli.

Acest curs ne va ajuta nu doar să ne asigurăm că organizația noastră va rămâne sănătoasă din punct de vedere financiar și operațional, ci și să proiectăm unde se va afla aceasta în următorii 5, 10 sau chiar 50 de ani.

Cui se adresează?

Cursul se adresează în principal managerilor și persoanelor care se ocupă de strategia organizațiilor.

Obiective curs

 • Clarificarea conceptului de planificare strategică
 • Înțelegerea procesului de planificare strategică
 • Realizarea practică a unui plan strategic

The course modules

 • Ce este planificarea strategică?
 • De ce planificare strategică?
 • Eșecul nu este o opțiune
 • Legile planificării
 • Cum ar trebui să fie un plan strategic? Modelul planului strategic, componentele planului
 • Elementele cheie ale managementului strategic
 • Definirea viziunii și misiunii organizației
 • Factorii critici de succes și acțiuni pentru implementarea de strategii și obiective
 • Priorități de implementare
 • Planificarea unităților strategice de business (USB)
 • Modelul strategic Porter
 • Planurile de acțiune
 • Revizuirea planului strategic

Cunoaște echipa

Adela Cristea

Managing Partner & Founder Ascent Group

Adela Cristea este managing partner al Ascent Group și totodată fondatorul grupului de firme. Adela a studiat Economia și Dreptul, la Universitatea de Vest din Timișoara, respectiv Universitatea Vasile Goldiș din Arad, iar de-a lungul anilor a urmat numeroase specializări la prestigioase universități din străinătate (Universitatea din Gent - Belgia, Universitatea Göttingen - Germania, National Democratic Institute - USA), inclusiv o specializare în Systems Thinking la Oxford University.

Experienţa Adelei este acumulată timp de peste douăzeci de ani, în special în domeniul manageriale şi cel al resurselor umane, în cadrul unor companii multinaţionale ca Unilever sau International Resources, precum şi în companii de consultanță cum sunt Archimedes Consulting Group şi Ascent Group.

În toți acești ani, Adela s-a implicat în numeroase proiecte de start-up de business, restructurări de întreprinderi, medieri de conflicte de muncă şi training, pentru companii multinaţionale şi locale din domenii diverse de activitate, atât în România cât şi în străinătate. Nu în ultimul rând, experiența Adelei include și 15 ani ca lector universitar.

Din 2017 Adela este și co-fondator al Design Thinkers Academy Eastern Europe, contribuind la dezvoltarea companiei într-un număr de peste 20 de țări din Europa de Est, Balcani și Asia Centrală.

Liliana Savin

Managing Partner - Regiunea Nord-Est

Experienţă profesională a Lilianei include peste 18 ani de experiență în resurse umane, training & management în companii cu până la 1500 de angajați, cum ar fi: FibrexNylon, Yarnea – Radici Group, Rompetrol Petromidia, Pambac, Peny Market - Rewe Group, Vard Tulcea, Vard Brăila – Fincantieri. De-a lungul carierei sale, pe lângă anii de experiență ca Manager de Resurse Umane, Liliana a fost Consilier juridic în drept comercial și dreptul muncii, Manager Comercial, Director General Adjunct.

Liliana a îmbinat experiența managerială în companii mari cu cea de consultant și trainer în proiecte de resurse umane și management, dezvoltare a competențelor profesionale, soft & technical skills, comunicare & project management. Din 2019 Liliana s-a alăturat echipei Ascent Group ca și managing partner pentru zona de Nord-Est a României, contribuind la dezvoltarea grupului de firme la nivel național.

Ești interesat de acest curs?

Lasă-ne un mesaj cu detaliile tale de contact și câteva informații despre tine sau compania ta, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp.

CLIENȚII ȘI PARTENERII NOȘTRI