Managementul Inovării

Cum ținem pasul într-o lume într-o rapidă schimbare?

Lumea se transformă în jurul nostru cu o viteză fără precedent. Pentru organizații este acum mai critic ca oricând să-și dezvolte un climat creativ, să accepte provocările și să experimenteze, respectiv să genereze noi produse și servicii cu care să țină piept competiției. 

Inovarea nu este însă un proces întâmplător, nu este rezultatul unei inspirații de moment. Ea este rezultatul a mulți ani de muncă și acumulare de know-how. Dar, pentru ca acestea să se materializeze în idei grozave este nevoie de deschidere spre a experimenta și greși și totodată de cunoașterea unor metode și procese care ne conduc în mod structurat spre inovare. 

Nu în ultimul rând, inovarea nu înseamnă doar a inventa ceva complet nou. Inovarea poate însemna orice îmbunătățire pe care ați adus-o în serviciile pe care le prestați, în procesele de zi cu zi, în modul de lucru al echipei și care aduce un element de noutate și plus-valoare clienților (interni sau externi) sau membrilor echipei. 

Cui se adresează?

Cursul se adresează organizațiilor și persoanelor interesate de a găsi, pentru probleme, și acel tip de soluții care nu sunt atât de evidente.

Obiective curs

 • Conștientizarea importanței inovației pentru organizații
 • Însușirea unor tool-uri de bază pentru stimularea inovației în propriile echipe.
 • Deprinderea unor practici comune companiilor care sunt pionieri ai inovației 
 • Conștientizarea capcanelor care stau în calea inovației 

Module curs

 • Cum se schimbă lumea/organizațiile și de ce e important să fim parte din schimbare?  
 • Ce blochează inovația în organizații?
 • Management Inovativ – principiile de bază ale inovației 
 • Design Thinking ca metodă pentru abordări inovative în organizație 
 • Etapele unui proces inovativ. Simulare proces inovativ 
 • Instrumente și metode pentru dezvoltarea creativității în cadrul propriei echipe 
 • Practici și ritualuri pentru a ne transforma echipa într-una deschisă spre inovație.

Cunoaște echipa

Adela Cristea

Managing Partner & Founder Ascent Group

Adela Cristea este managing partner al Ascent Group și totodată fondatorul grupului de firme. Adela a studiat Economia și Dreptul, la Universitatea de Vest din Timișoara, respectiv Universitatea Vasile Goldiș din Arad, iar de-a lungul anilor a urmat numeroase specializări la prestigioase universități din străinătate (Universitatea din Gent - Belgia, Universitatea Göttingen - Germania, National Democratic Institute - USA), inclusiv o specializare în Systems Thinking la Oxford University.

Experienţa Adelei este acumulată timp de peste douăzeci de ani, în special în domeniul manageriale şi cel al resurselor umane, în cadrul unor companii multinaţionale ca Unilever sau International Resources, precum şi în companii de consultanță cum sunt Archimedes Consulting Group şi Ascent Group.

În toți acești ani, Adela s-a implicat în numeroase proiecte de start-up de business, restructurări de întreprinderi, medieri de conflicte de muncă şi training, pentru companii multinaţionale şi locale din domenii diverse de activitate, atât în România cât şi în străinătate. Nu în ultimul rând, experiența Adelei include și 15 ani ca lector universitar.

Din 2017 Adela este și co-fondator al Design Thinkers Academy Eastern Europe, contribuind la dezvoltarea companiei într-un număr de peste 20 de țări din Europa de Est, Balcani și Asia Centrală.

Diana Simion

Senior trainer

Cu un background în cercetare, atât în mediul academic, cât și în marketing research, Diana are un doctorat în Științele Comunicării și expertiză ca facilitator în proiecte de Design Thinking și consultanță de brand.

Deschiderea interdisciplinară și curiozitatea de a explora și a conecta domenii de activitate diverse au făcut ca în ultimii 15 ani să se implice în proiecte de diagnoză și consultanță organizațională, soft skills training și dezvoltare personală, consultanță de brand, marketing research, Design Thinking, customer & employee experience, comunicare și marketing.

Diana este un explorator de cursă lungă, care în sălile virtuale sau fizice de training, dincolo de relevanța și claritatea conținutului, mizează mereu pe empatie și playfulness pentru ca orice context de învățare să fie o experiență care să hrănească nu doar curiozitatea, ci și zâmbetul participanților.

Ești interesat de acest curs?

Lasă-ne un mesaj cu detaliile tale de contact și câteva informații despre tine sau compania ta, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp.

CLIENȚII ȘI PARTENERII NOȘTRI