Finanțe pentru Non-Finanțiști

Arta de a lua decizii bune pe baza cifrelor

Cât de importantă este pentru orice manager informaţia financiară în luarea deciziei? Care este rolul bugetelor şi activităţii de bugetare? Ce reprezintă cash-flow-ul, contul de profit şi pierdere P&L? Ce reprezintă costurile şi importanţa acestora în procesul decizional? Cum interpretăm indicatorii de analiză financiară?

Deşi raportările economico-financiare furnizate de departamentele economice din companie constituie instrumente importante pentru sistemul decizional şi conducerea unei companii, pentru un non-finanţist e uneori dificil să le folosească eficient. E posibil ca unii dintre manageri să considere că informaţia financiară este doar o obligaţie a companiei în relaţia cu instituţiile fiscale ale statului.

Cursul nostru îşi propune să vă ajute să înţelegeţi noţiunile din rapoartele financiare, să le folosiţi eficient în luarea deciziilor.

Cui se adresează?

Cursul se adresează în special managerilor, executivilor care necesită o înţelegere generală a problemelor de management financiar.

Obiective curs

 • Înţelegerea principiilor de bază şi a termenilor uzuali folosiţi în situaţiile financiare
 • Evaluarea şi folosirea informaţiei financiare prezentate
 • Conştientizarea informaţiei financiare în luarea deciziilor
 • Înţelegerea diferitelor tipuri de costuri, a modului în care acestea influenţează procesul de luare a deciziilor
 • Conştientizarea rolului bugetelor şi a activităţii de bugetare
 • Descrierea principalelor instrumente şi modalităţi de evaluare a eficienţei centrelor de profit

Module curs

 • Noţiuni generale financiar contabile
 • Utilizarea rapoartelor financiare
 • Costurile şi importanţa lor pentru procesul decizional
 • Bugetul – instrument de planificare şi control
 • Cash-flow – înţelegere şi management
 • Înţelegerea contului de profit şi pierdere (P&L)
 • Evaluarea proiectelor de investiţii
 • Evaluarea rezultatelor financiare
 • Indicatori de performanţă (profitabilitate, lichiditate, evaluare investiţii şi finanţare)

Cunoaște echipa

Renata Ban

Financial Manager Ascent Group

În plan profesional Renata numără 20 ani de experienţă în domeniul financiar contabil, în departamentele financiare ale unor companii locale sau multinaționale (Arconta, Porta Doors, Magontec, Takata, Leoni), respectiv în consultanță financiar-contabilă cu Ascent Group. În toți acești ani s-a implicat în numeroase proiecte de consultanță, atât pentru companii locale cât și multinaționale, din domenii de activitate diverse: automotive, manufacturing, IT, agricultură, comerț, servicii.

Din 2012 Renata devine Senior Partner în Ascent Finance, companie specializată în servicii financiar-contabile din cadrul Ascent Group. În ultimii ani, datorită cunoștințelor profesionale consistente combinate cu abilități foarte bune de comunicare, Renata a devenit și un foarte bun trainer pe teme financiare, în pricipal în programe de Finance for non-financials, utilizarea eficientă a programului de contabilitate Ciel, consultanță personalizată etc.

Marcel Chișcan

Managing Partner Ascent Group

Experiența sa profesională, de 30 de ani, îmbină o gamă largă de domenii de activitate, de la administraţie publica locală, la vânzări și publicitate, respectiv producție sau logistică și transport. Marcel a ocupat de-a lungul anilor poziţii de management atât în cadrul unor IMM-uri, cât și în administraţie publica locala, în proiecte industriale sau în managementul unor companii de logistică și transport, respectiv participări în consilii de administraţie ale unor societăţi publice sau private.

În ultimii 15 ani experienţa sa managerială și antreprenorială a fost îmbogățită de numeroase proiecte de consultanță pentru start-up-uri și pentru dezvoltarea / restructurarea unor afaceri, asistență în combinate cu activități de training, derulate în cadrul Ascent Group, în special pe teme de Leadership și management, Corporate Entrepreneurship, Planificare strategică și gândire strategică, Abilități de negociere, Tehnici de vânzări și customer care, Dezvoltarea abilităților de comunicare sau Time management.

Ești interesat de acest curs?

Lasă-ne un mesaj cu detaliile tale de contact și câteva informații despre tine sau compania ta, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp.

CLIENȚII ȘI PARTENERII NOȘTRI