Cursuri

Systems Thinking – open training, Cluj-Napoca

Înregistrează-te 19 iunie, 2024

Tarife

Tarif Early bird

Până la 15 mai 2024

480 €

Tarif Regular

Până la 10 iunie 2024

590 €

Durată curs

 • 19.06.2024; 09:00 - 17:00
 • 20.06.2024; 09:00 - 17:00
Google Calendar Apple Calendar

Locația cursului

Umrează să fie stabilită. Vezi harta

Systems Thinking Training

Într-o lume plină de provocări complexe, stăpânirea artei gândirii sistemice poate fi cheia pentru a debloca soluții inovatoare.

Ascent Group, împreună cu Dr. Robert Collins au adus pentru prima dată în România cursul de Systems Thinking, în 2023, la Timișoara. Anul acesta revenim cu primul modul organizat în Cluj. Dr. Collins predă de peste 25 de ani mai multe cursuri în domeniul afacerilor și tehnologiei la Universitatea Oxford din Marea Britanie și este expert în îmbunătățirea afacerilor, sisteme complexe și Systems Thinking.
Acest curs este ideal pentru profesioniștii din diverse domenii care doresc să își ascută abilitățile de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor. Fie că sunteți manager, lider sau antreprenor, Systems Thinking poate revoluționa modul în care abordați provocările complexe.

Despre subiect

Spre deosebire de analiza tradițională, care se concentrează pe studierea fiecărui element în parte, Systems Thinking oferă o perspectivă holistică, permițându-ne să vedem imaginea de ansamblu și să descoperim soluții suplimentare, permițând astfel participanților să aibă un impact de lungă durată asupra organizațiilor lor și asupra lumii în general.
Această temă și-a găsit aplicații în multe domenii, inclusiv în schimbarea afacerilor, medicină, mediu și sustenabilitate, politică, economie, resurse umane, sisteme educaționale și altele.

Ce probleme abordează Systems Thinking?

Deseori încercăm să rezolvăm probleme și să facem schimbări doar pentru a vedea că „soluțiile” noastre eșuează și că schimbările noastre nu au impact. Ne confruntăm adesea cu neprevăzutul și suntem frustrați de lipsa de progres. Putem avea impresia că ne luptăm cu un dușman ascuns care se opune oricărei schimbări posibile. Acest „dușman” este complexitatea. Complexitatea apare în mod natural în aproape toate aspectele activității umane.

Nu putem elimina complet complexitatea – dar putem folosi instrumente, tehnici, tipare și modele pentru a ne ajuta să navigăm în complexitate. Acest curs le va permite participanților să recunoască mai întâi situațiile în care soluțiile „evidente” sunt sortite eșecului. Apoi, va oferi metode și abilități care să ofere o șansă mult mai mare de succes în fața complexității.

Unele dintre instrumente și metode sunt „tehnice” – dar majoritatea sunt umaniste: permit echipelor care colaborează să împărtășească o înțelegere comună a problemelor, a soluțiilor potențiale și a obstacolelor probabile.

Systems Thinking aduce gândirea „la un nivel superior”. În loc să se lupte cu lucrurile mărunte, care pot distruge proiectele, schimbările și îmbunătățirile, Systems Thinking facilitează o gândire robustă pentru a obține o rată de succes mai mare.

Obiectivele cursului

 • Familiarizarea participanților cu principalele concepte ale Systems Thinking
 • Dezvoltarea abilității de a analiza și de a identifica cauzele și consecințele în cadrul unui sistem
 • Dobândirea abilităților de utilizare a unor instrumente de lucru specifice Systems Thinking
 • Consolidarea capacității participanților de a crea și de a îmbunătăți sistemele

Teme principale

 • Ce este Systems Thinking (ST)? De ce este important?
 • Ce poate îmbunătăți sau schimba ST?
 • Când ar trebui să aplicăm Systems Thinking? Când este util?
 • De ce sunt lucrurile atât de complexe și cum putem gestiona complexitatea?
 • Ce instrumente putem folosi pentru a înțelege cauzele și consecințele și pentru a ne îmbunătăți șansele de succes?
 • De ce unele lucruri se întorc împotriva noastră (bucle cauzale)?
 • De ce pot escalada lucrurile atât de repede și ce putem face în acest sens?
 • Cum putem aplica tipare, modele și „arhetipuri” pentru a înțelege situațiile complexe obișnuite?
 • Cum putem înțelege schimbarea și dinamica? Modele și metode practice pentru înțelegerea schimbării și a fluxului.

Beneficiile participării la curs

 • Dezvoltarea unei înțelegeri profunde a principiilor și conceptelor Systems Thinking.
 • Dobândirea de abilități practice pentru a analiza și cartografia situații complexe, identificând buclele de feedback și interdependențele.
 • Dobândirea capacității de a anticipa consecințele neintenționate și de a identifica punctele de influență pentru schimbări pozitive.
 • Promovarea inovării și colaborării prin recunoașterea contextului mai larg pentru orice problemă.
 • Obțineți un avantaj competitiv prin adoptarea unei mentalități puternice pentru înțelegerea complexității.
 • Învățați cum să abordați provocări complexe cu încredere și creativitate.
 • Realizați o rețea de contacte cu profesioniști care gândesc la fel și faceți parte dintr-o comunitate pasionată de Systems Thinking.

Despre trainer

Vlad Icleanu are o experiență de peste 10 ani în lucrul alături de organizații, startup-uri și companii tradiționale, de fiecare dată ajungând să îndeplinească două roluri: cel de management și cel de formator.
Coordonarea unui centru de inovație al Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT) în România, contribuirea la dezvoltarea unui mediu de sprijin pentru startup-uri, sub umbrela Cluj Startups și administrarea centrului de afaceri INCUBOXX îl fac un adept al inovației, al muncii eficiente și al învățării din greșeli.

După o experiență de 11 ani în mediul dezbaterilor academice din România, o temă apropiată lui Vlad este public speaking, zonă care îl inspiră și aduce impact pentru toate proiectele și soluțiile pe care le propune clienților. Când îndeplinește rolul de formator, temele de management financiar, strategie și inovație îl provoacă cel mai mult să își pună în valoare expertiza, teme pe care le și dezvoltă în Ascent Group din 2023, an în care Vlad s-a alăturat echipei.

Informații suplimentare

Acest program se va desfășura pe parcursul a 2 zile, în Cluj-Napoca. Participanții la curs vor primi mai multe informații specifice și detalii logistice înainte de începerea acestuia.

Cursul va fi susținut în limba română.

Cursul de Systems Thinking va fi interactiv, cu numeroase exemple și activități practice.

Cursul se va axa în principal pe abilități, metode și instrumente pe care oricine le poate folosi în organizația sa și în sesiunile de lucru. Cu toate acestea, va exista o scurtă secțiune în care participanții la curs vor avea ocazia de a utiliza un instrument informatic care poate fi util în acest domeniu. Participanții sunt invitați să își aducă propriile laptopuri, dacă doresc să utilizeze acest instrument. Nu va fi necesară instalarea niciunui software, deoarece acest instrument este 100% online și va fi disponibil pentru toți participanții după încheierea cursului.

În tarif este inclus:

 • acces complet la cele 2 zile de training (16 ore)
 • costurile pentru licențele, materialele și activitățile utilizate în cadrul trainingului
 • certificatul de participare
 • prânz și pauze de cafea în ambele zile de formare

Taxele menționate nu includ TVA.

Organizațiile care înscriu mai mulți participanți pot beneficia de reduceri:

 • 5% reducere pentru al doilea participant
 • 10% reducere pentru al 3-lea participant

Pentru acele companii care sunt deja clienți Ascent, oferim o reducere suplimentară de 10% din taxă.

Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații.

Pentru mai multe informații:

Cristina Balaciu