Cursuri

Strategic Thinking & Strategic Planning, Timișoara – ianuarie 2022

Înregistrează-te 27 ianuarie, 2022

Prețuri

Preț Early Bird

Până la 15 ianuarie 2022

333€

Preț întreg

Până la 26 ianuarie 2022

370€

Data și ora

 • 27 ianuarie 2022; 09:00 - 17:00
 • 28 ianuarie 2022; 09:00 - 17:00
Google Calendar Apple Calendar

Curs fizic

Acest curs va avea loc la Timișoara Vezi harta

Cum să ne asigurăm că organizația sau echipa noastră va exista și peste 20 de ani

Viața unei organizații este plină de suișuri și coborâșuri. Se spune că succesul are mulți părinți, dar eșecul este orfan. De foarte multe ori, atunci când organizația noastră se află în impas, ca manageri ne întrebăm dacă am făcut tot ce ne stătea în putință pentru a preveni problemele.

Câștigătorii nu sunt perfecți. Ei doar au făcut mai puține greșeli.

Acest curs ne va ajuta nu doar să ne asigurăm că organizația noastră va rămâne sănătoasă din punct de vedere financiar și operațional, ci și să proiectăm unde se va afla aceasta în următorii 5, 10 sau chiar 20 de ani.

Obiectivele cursului

 • Clarificarea conceptelor de planificare strategică și gândire strategică
 • Înțelegerea propriilor noastre tipare de gândire și cum ne putem modela gândirea strategică
 • Însușirea pașilor unui proces de planificare strategică
 • Crearea unei viziuni pentru viitor și implementarea gândirii strategice în cadrul echipei
 • Construirea unui plan strategic practic

Conținutul cursului

 1. Introduction & sett-up
 2. Ce înseamnă strategic thinking și strategic planning? De ce să le folosim în activitatea noastră?
 3. Strategic Thinking vs Analytical Thinking and Critical Thinking, “Alice in Wonderland story”
 4. Strategic Vision
 5. Confirmarea valorilor, viziunii și misunii organizației/echipei. Să decidem care este “Nordul”
 6. Factori critici de succes și acțiuni pentru implementarea strategiei
 7. Stabilirea Priorităților
 8. Titanic exercise
 9. Idei Strategice. Cum să creezi un roadmap pentru business-ul tău?
 10. Identificarea principalelor direcții strategice și creionarea strategiilor pentru fiecare
 11. “Legile” Planificării Strategice
 12. Elementele cheie ale managementului strategic
 13. Modelul strategic Porter și modelul strategic JTBD
 14. De la gândire la planificare și apoi la implementare
 15. Transformarea viziunii în “actionables”
 16. Identificarea “iceberg”-urilor
 17. Dezvoltarea de abilități în echipă pentru a susține planurile strategice

Alte activități

Pre-work

Pentru fiecare modul de training participanții vor primi un pre-work (constând într-un video de urmărit și/sau o scurtă lectură)

Homework / Aprofundare

La finalul cursului participanții vor primi:

 • o temă de casă practică, pe care vor trebui să o pună în practică individual sau împreună cu echipa
 • o recomandare de lectură sau vizionare ulterioară, pentru aprofundare.

Acestea vor constitui teme opționale.

Investiția de timp a participanților pentru acest program va fi de aprox. 8 h/zi, pe parcursul a 2 zile.

Modul de lucru

Programele de training Ascent Group sunt personalizate în funcţie de nevoile fiecărui client în parte. Temele menţionate au caracter orientativ. Varianta finala a cursurilor se stabileşte în urma unei discuţii cu compania client, în funcţie de nevoile specifice ale acesteia.

Toate modulele de training ale Ascent Group, se bazează pe metoda “Learning by doing” şi conţin numeroase aplicaţii practice, teste, jocuri şi role-play-uri. Astfel, trainingul va asigura o permanentă interactivitate între participanţi, înlusiv în varianta online respectiv implicarea continuă a acestora în procesul de învăţare. Ponderea activităţilor practice în conţinutul cursului este de aproximativ 70%.

Pe parcursul trainingului participanţii vor avea permanent ocazia să exerseze elemente relative temelor din agendă respectiv să simuleze procese aferente topicurilor abordate.
Toate studiile de caz și exercițiile sunt bazate pe situații din realitate și reflectă realități de care participanții se lovesc în practica de zi cu zi.

Despre traineri

Adela Cristea este managing partner al Ascent Group și totodată fondatorul grupului de firme. Experienţa Adelei este acumulată timp de peste douăzeci de ani, în special în domeniul manageriale şi cel al resurselor umane, în cadrul unor companii multinaţionale ca Unilever sau International Resources, precum şi în companii de consultanță cum ar fi Archimedes Consulting Group şi Ascent Group.

În toți acești ani, Adela s-a implicat în numeroase proiecte de start-up de business, restructurări de întreprinderi, medieri de conflicte de muncă şi training, pentru companii multinaţionale şi locale din domenii diverse de activitate, atât în România cât şi în străinătate. Nu în ultimul rând, experiența Adelei include și 15 ani ca lector universitar.

Din 2017 Adela este și co-fondator al Design Thinkers Academy Eastern Europe, contribuind la dezvoltarea companiei într-un număr de peste 20 de țări din Europa de Est, Balcani și Asia Centrală.

Dan Codre este managerul de training al Ascent Group. Experienţa sa poate fi caracterizată ca fiind una cât se poate de variată. Timp de doi ani a fost profesor de istorie într-o școală publică din România, apoi a activat timp de 10 ani în televiziune din care jumătate i-a petrecut ca și reporter corespondent al postului de știri Digi24 HD. A fost angajat în postul de consilier în Senatul României și în cadrul Consiliului Județean Arad, unde a lucrat pentru președintele instituției.

În ultimii ani, Dan a activat ca formator în programele de pregătire a ghizilor de turism din cadrul Școlii de Turism Alternativ al Asociației pentru Turism Alternativ, el la rândul lui fiind un ghid cu experiență. Credința sa este că oricine poate învăța orice, oriunde, oricând. Muncește în fiecare zi pentru a-i convinge pe cei din jurul său că acest lucru chiar e posibil!

Informații adiționale

Tariful acestui curs include livrarea programului de un senior trainer al Ascent Group, toate materialele necesare pentru training, costul licențelor de training, închirierea locației de training și a dotărilor necesare derulării cursului, masa de prânz, coffee-breaks.

În funcție de numărul de persoane înscrise de o organizație se acordă discount-uri suplimentare: 5% pentru 2 persoane înscrise/companie, 10% pentru 3 persoane înscrise/companie, etc.

Pentru mai multe informații:

Alexandra Crăciunoiu