Managementul Schimbării

Cum ținem rezistența la schimbare sub control

Este în natura umană să reziste la schimbare, la fel cum este în natura umană să caute mereu modalităţi mai bune de a face lucrurile. Şi totuşi, dacă nu ar fi existat schimbarea, cum ar fi arătat societatea noastră astăzi? Sau, oare, ar mai fi existat?

La multe din invenţiile revoluţionare s-a opus rezistenţă la momentul descoperirii lor din necunoaştere, frică, reticenţă. Şi în organizaţii apare necesitatea schimbării, precum şi reticenţa la schimbare.

Cum să acceptăm mai uşor schimbarea, cum să o implementăm mai bine şi cu rezultate cât mai bune sunt câteva dintre întrebările la care vă va răspunde acest curs.

Cui se adresează?

Cursul este destinat persoanelor aflate în poziţii de conducere, persoanelor implicate în procese de schimbare organizaţională.

Obiective curs

 • Dobândirea cunoştinţelor necesare diagnosticării organizaţionale
 • Înţelegerea necesităţii şi a importanţei procesului de schimbare
 • Conştientizarea resorturilor rezistenţei la schimbare
 • Însuşirea unor modele de schimbare
 • Deprinderea unor tehnici de combatere a rezistenţei la schimbare

Module curs

 • Dezvoltarea organizaţională
 • Viziunea şi obiectivele
 • Schimbarea permanentă
 • Rezistenţa la schimbare
 • Curba tranziţiei – ciclul schimbării
 • Tipuri de schimbare
 • Schimbarea creativă
 • Modele de schimbare
 • Etapele schimbării
 • Etapele implementării schimbării

Cunoaște echipa

Adela Cristea

Managing Partner & Founder Ascent Group

Adela Cristea este managing partner al Ascent Group și totodată fondatorul grupului de firme. Adela a studiat Economia și Dreptul, la Universitatea de Vest din Timișoara, respectiv Universitatea Vasile Goldiș din Arad, iar de-a lungul anilor a urmat numeroase specializări la prestigioase universități din străinătate (Universitatea din Gent - Belgia, Universitatea Göttingen - Germania, National Democratic Institute - USA), inclusiv o specializare în Systems Thinking la Oxford University.

Experienţa Adelei este acumulată timp de peste douăzeci de ani, în special în domeniul manageriale şi cel al resurselor umane, în cadrul unor companii multinaţionale ca Unilever sau International Resources, precum şi în companii de consultanță cum sunt Archimedes Consulting Group şi Ascent Group.

În toți acești ani, Adela s-a implicat în numeroase proiecte de start-up de business, restructurări de întreprinderi, medieri de conflicte de muncă şi training, pentru companii multinaţionale şi locale din domenii diverse de activitate, atât în România cât şi în străinătate. Nu în ultimul rând, experiența Adelei include și 15 ani ca lector universitar.

Din 2017 Adela este și co-fondator al Design Thinkers Academy Eastern Europe, contribuind la dezvoltarea companiei într-un număr de peste 20 de țări din Europa de Est, Balcani și Asia Centrală.

Lia Bejenaru

Senior Partner Ascent Group

În plan profesional, experiența Liei este una pluridisciplinară, atât în administrație publică, în cadrul Parlamentului Republicii Moldova, cât și în project management în cadrul Centrului European pentru Basarabia, a Small and Medium Entrepreneurs Union - Bruxelles, respectiv în colaborarea cu Fundațiile Konrad-Adenauer-Stiftung, Westminster Foundation for Democracy (WFD), Robert Schuman Foundation, Eduardo-Frei Foundation şi USAID.

În domeniul privat, Lia a activat timp de mai mulți ani ca manager financiar al NRG Interactive Group urmată de o carieră în domeniul comunicării publice și mass-media ca și Prezentator știri Prime-Time la Publika TV, editor știri, reporter și corespondent special la evenimente internaționale. Activitatea jurnalistică s-a împletit cu cea de consultant, trainer și manager în cadrul Ascent Group, în România și Republica Moldova, Lia coordonând de peste 10 ani biroul Ascent Group de la Chișinău.

Ești interesat de acest curs?

Lasă-ne un mesaj cu detaliile tale de contact și câteva informații despre tine sau compania ta, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp.

CLIENȚII ȘI PARTENERII NOȘTRI