Autonomous Thinking

Arta gândirii pe cont propriu și a acțiunii proactive

Trăim într-o lume în care informația este omniprezentă. Ne bulversează constant, în cantități dincolo de abilitățile noastre de procesare, astfel că suntem nevoiți să dezvoltăm abilitatea de a gândi independent când evaluăm informația și când separăm ce e valoros de ce nu este valoros (sau chiar toxic).

Gândirea autonomă este un mix de gândire critică și gândire creativă. Cu toate acestea, adeseori alunecăm în capcana de a crede că doar în artă creativitatea se poate manifesta cu adevărat. Sau credem că doar acele persoane intens analitice pot fi buni gânditori critici.

De fapt, ambele abordări cognitive pot fi dezvoltate, iar ele sunt baza unui nou mindset: Gândirea Autonomă, iar această “abilitate a viitorului” ne poate ajuta să rezolvăm probleme în moduri mai eficiente.

Cui se adresează?

Cursul se adresează organizațiilor și persoanelor interesate să dezvolte o gândire autonomă, respectiv abilitatea de a-și depăși bias-urile și prezumțiile, de a lua informații din surse verificate.

Obiective curs

 • Dezvoltarea abilității de a gândi autonom
 • Înțelegerea ambelor procese și metode de gândire: creativă și critică/analitică 
 • Conștientizarea importanței autonomiei și a unei structuri de răspundere în cadrul organizației

Module curs

 • Ce este gândirea autonomă? 
 • Gândind pe cont propriu și chestionând fiecare situație 
 • Teoria filtrului: fapte și presupuneri
 • Gândirea critică și gândirea creativă 
 • Gestionarea provocărilor 
 • Cum ne plasăm în funcție de diferite convingeri. Modelul celor 6 Pălării Gânditoare
 • Structurarea oportunităților 
 • Creativitate în gândirea autonomă  
 • Consolidarea stimei de sine și a eficacității personale

Cunoaște echipa

Adela Cristea

Managing Partner & Founder Ascent Group

Adela Cristea este managing partner al Ascent Group și totodată fondatorul grupului de firme. Adela a studiat Economia și Dreptul, la Universitatea de Vest din Timișoara, respectiv Universitatea Vasile Goldiș din Arad, iar de-a lungul anilor a urmat numeroase specializări la prestigioase universități din străinătate (Universitatea din Gent - Belgia, Universitatea Göttingen - Germania, National Democratic Institute - USA), inclusiv o specializare în Systems Thinking la Oxford University.

Experienţa Adelei este acumulată timp de peste douăzeci de ani, în special în domeniul manageriale şi cel al resurselor umane, în cadrul unor companii multinaţionale ca Unilever sau International Resources, precum şi în companii de consultanță cum sunt Archimedes Consulting Group şi Ascent Group.

În toți acești ani, Adela s-a implicat în numeroase proiecte de start-up de business, restructurări de întreprinderi, medieri de conflicte de muncă şi training, pentru companii multinaţionale şi locale din domenii diverse de activitate, atât în România cât şi în străinătate. Nu în ultimul rând, experiența Adelei include și 15 ani ca lector universitar.

Din 2017 Adela este și co-fondator al Design Thinkers Academy Eastern Europe, contribuind la dezvoltarea companiei într-un număr de peste 20 de țări din Europa de Est, Balcani și Asia Centrală.

Diana Simion

Senior trainer

Cu un background în cercetare, atât în mediul academic, cât și în marketing research, Diana are un doctorat în Științele Comunicării și expertiză ca facilitator în proiecte de Design Thinking și consultanță de brand.

Deschiderea interdisciplinară și curiozitatea de a explora și a conecta domenii de activitate diverse au făcut ca în ultimii 15 ani să se implice în proiecte de diagnoză și consultanță organizațională, soft skills training și dezvoltare personală, consultanță de brand, marketing research, Design Thinking, customer & employee experience, comunicare și marketing.

Diana este un explorator de cursă lungă, care în sălile virtuale sau fizice de training, dincolo de relevanța și claritatea conținutului, mizează mereu pe empatie și playfulness pentru ca orice context de învățare să fie o experiență care să hrănească nu doar curiozitatea, ci și zâmbetul participanților.

Ești interesat de acest curs?

Lasă-ne un mesaj cu detaliile tale de contact și câteva informații despre tine sau compania ta, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp.

CLIENȚII ȘI PARTENERII NOȘTRI