Se alocă mai mulți bani pentru granturile pentru capital de lucru

OUG-ul privind desființarea granturilor pentru investiții (măsura 3) prin care se alocă acești bani granturilor pentru capitalul de lucru (măsura 2), a fost publicat în Monitorul Oficial.

Citește articolul

OUG-ul privind desființarea granturilor pentru investiții (măsura 3 din OUG nr. 130/2020), prin care se alocă acești bani granturilor pentru capitalul de lucru (măsura 2), a fost publicat în Monitorul Oficial. Acest OUG, care se aplică deja, a venit în contextul în care banii alocați inițial pentru capitalul de lucru nu ajung pentru a finanța toate dosarele eligibile. Totuși, ajutorul de stat pentru investiții nu e abandonat cu totul.

Concret, potrivit OUG nr. 48/2021, act normativ publicat în Monitorul Oficial nr. 597/2021, granturile pentru investiții – măsura 3 de ajutor de stat pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) afectate de pandemie – au fost scoase din OUG nr. 130/2020. Astfel, s-a făcut realocarea fondurilor către măsura 2 – granturi pentru capitalul de lucru.

Practic, pentru a permite finanțarea pe dosarele aprobate deja pentru măsura 2, Guvernul a mutat banii disponibili de la măsura 3 din OUG nr. 130/2020. 

Așadar, în ceea ce privește ajutorul de stat promis pentru investiții, măsura 3 va fi relansată cu sume provenite din  REACT – EU.