deCodre Dan februarie 1, 2022

Meet our team: Timea Fekete, Junior Recruiter

Timea e studentă la Facultatea de Studii Europene. Inițial și-a făcut practica în Ascent în HR și pentru ca i-a plăcut foarte mult domeniul, dar și echipa, și-a dorit să rămână în continuare în Ascent.

Citește articolul

Cum ai ajuns să lucrezi pentru Ascent Group?

În primul an de facultate ni s-a cerut să facem ore de practică. Am decis să îmi fac practica la Ascent Group, pe partea de Resurse Umane. După terminarea practicii, mi-a fost foarte greu să mă despart de colegii cu care mă împrietenisem. Când mi s-a propus să rămân să lucrez în continuare cu ei, nu m-am gândit deloc, am acceptat cu drag.

Care este activitatea ta în cadrul companiei?

Acum mă ocup strict de recrutare de personal. Împreună cu colega mea, Florina Babău, avem diferite posturi vacante pentru clienții Ascent, posturi pentru care eu fac anunțurile, le postez, selectez candidații şi pentru unele chiar țin interviuri.

Ce găsești motivant în munca ta de fiecare zi?

Cum clienții Ascent sunt din diferite domenii de activitate, aşa sunt și posturile pentru care recrutăm. La fiecare job nou, învăț o grămadă de lucruri noi, şi despre job în sine, dar şi despre oameni. De când lucrez în recrutare, am învățat cât de importantă este compatibilitatea între persoană şi jobul la care aplică. Soft skill-urile de care trebuie să îți dai seama pentru fiecare post sunt foarte importante şi dacă la început nu le identificam prea bine acum devin din ce în ce mai sesizabile cu fiecare om şi CV pe care îl văd. Asta mă motivează cel mai mult, faptul că învăț mereu ceva nou.

Care sunt principiile după care te ghidezi în viață?

Mă consider o persoană simplă, pentru mine cel mai important e să am mereu ceva de care să pot să mă bucur. Pun foarte mult preț pe experiențe, îmi consider viața o colecție de poveşti, pe care vreau să le fac cât mai interesante. De asta încerc să iau parte la cât mai multe proiecte internaționale, pentru ca poveştile mele să aibă şi factorul multicultural. Umorul mai este foarte important pentru mine, iar oamenii pe care îi am în jurul meu au grijă să nu treacă o zi fără să râd.
Ca să fac o paralelă cu una dintre pasiunile mele, în teatrul de improvizație există regula „just say yes”. Regulă care presupune că nu poți răspunde unei replici cu „nu”. Mi-aş dori ca la orice oportunitate benefică să aplic această regulă, să nu ratez nimic.