Meet our team: Marcel Chișcan, Managing Partner Ascent Group

Marcel este în cadrul echipei din 01 octombrie 2005, la doar câteva luni de la propunerea de a se implica într-un proiect de management, proiect care este acum Ascent Group.

Citește articolul

Marcel Chișcan s-a alăturat echipei Ascent Group încă de la începuturi, iar în 15 ani de activitate în cadrul grupului a coordonat în principal partea de operațiuni și digitalizare. Marcel este un iubitor de muzică, un om căruia îi place să petreacă mult timp în natură, cu familia, și care este mereu preocupat de comunitatea din care face parte.

Cum a început colaborarea ta cu Ascent? Ești unul dintre întemeietorii companiei, nu-i așa?

Nu chiar întemeietor dar între primii. Sunt încă de la început. Compania s-a înființat prin martie și eu am venit în 1 octombrie 2005. Eu am cu Adela Cristea și cu soțul ei, Claudiu, o relație mai specială și foarte de mult, foarte veche. Suntem prieteni de 35 de ani, am lucrat cu Claudiu în Primărie, am făcut politică împreună, am fost în același grup de prieteni, cu valori comune, cu pasiuni comune. Cum spuneam, în 2005 a venit Adela la mine să îmi propună să mă implic într-un proiect de management, am dat curs propunerii și așa am ajuns să lucrez în Ascent Group!

Care este activitatea ta în cadrul companiei?

Mă ocup de tot ce înseamnă operațional, gestiune clienți. O altă ramură a muncii mele se leagă de supervizarea consultanților noștri. De asemenea supervizez partea de legal din companie și partea strict operațională necesară bunului mers al firmei, respectiv ce ține de informatizare, ce ține de organizare, de asigurarea să zicem tuturor celor necesare desfășurării activității.

Ce găsești motivant în munca ta de fiecare zi?

Diversitatea și provocările. Nu cred că aș putea să mai fac lucruri monotone. Îmi place adrenalina și îmi plac provocările! Partea frumoasă în consultanța pe care o facem noi este că lucrăm cu mulți clienți din diferite ramuri de activitate. Trebuie să oferim soluții pentru clienți diferiți și fiecare client reprezintă o provocare. Asta te ajută nu doar să ai timpul foarte ocupat și încărcat ci te ajută să și evoluezi, pentru că de multe ori te lovești de probleme noi și atunci trebuie să găsești soluții să le gestionezi și asta te face și să înveți zi de zi!

Care sunt principiile după care te ghidezi în viață?

Dacă în tinerețe eram oarecum mai revoluționar, mai liberal, ulterior am devenit mai cumpătat, oarecum. Ca structură, deși nu aș duce discuția spre politică, rămân creștin – democrat. Încerc să găsesc o soluție de mijloc între ceea ce înseamnă liberalismul individualist și socialismul colectivist. Creștin democrația asta și oferea încă de la apariție. O a treia cale! Cred în puterea individuală, pe de altă parte cred că sunt oameni care au nevoie de ajutor și solidaritatea e necesară. Încerc să înțeleg protecția socială, și o susțin acolo unde este nevoie de ea, nu o înțeleg atunci când este făcută deșănțat. Și înțeleg și dorința omului de a evolua, de a acumula. Pe de altă parte sunt convins că orice persoană care trăiește într-o comunitate are datoria să ofere ceva înapoi comunității din care face parte! Cred că foarte multe companii fac lucru ăsta și înțeleg să facă asta, și cred că este necesar! Și comunitatea te ajută la rândul ei cu ceea ce te poate ajuta ea, nu neapărat întotdeauna cu cât vrem sau când vrem dar cred că trebuie să existe o îmbinare între domeniul privat și administrație.

Cum vezi viitorul companiei pe care o conduci acum?

Îl văd ca pe un grup de companii solid, cu o echipă diversificată de oameni specialiști fiecare în domeniul în care activează, și cu o dimensiune medie. Cred că Ascent va crește în viitor dar va rămâne un grup de companii care oferă și libertate de decizie individului sau persoanei care lucrează în cadrul grupului. Oferim, și o vom face și pe viitor, servicii integrate, în sensul în care un client care vine înspre firma noastră pentru consultanță primește suport în tot ceea ce ține de desfășurarea activității lui, fie că discutăm de partea juridică, de resurse umane, de partea financiară sau de pregătire a personalului.