Meet our team: Iulia Blaj, Junior HR recruiter

Iulia este colega noastră din ramura HR a firmei, care aduce nu doar sprijin echipei, ci și multa voie buna. Va invitam sa o cunoașteți.

Citește articolul

Ce studii ai absolvit și ce te-a marcat în formarea ta academică?

Am absolvit facultatea de Știinte ale Comunicării din cadrul Universității “Politehnica” Timișoara, specializarea Comunicare și Relații Publice. În anii în care am fost studentă am avut posibilitatea de a pune în practică informațiile de la cursuri prin diferite programe de voluntariat din cadrul ligilor studențești. Prin acestea am luat contact cu studenți internaționali și proiecte sociale, și am avut o primă experiență de “om de resurse umane” fiind implicată în aceste activități.

Care sunt activitățile spre care gravitezi în timpul liber?

Încerc să profit de fiecare minut liber în natură. Pornind de la acest fapt, încerc să am diferite activități, cum ar fi: off-road driving, pescuit, călătorii, camping. Încă din facultate aveam „weekenduri tematice” și călătoream mult cu prietenii, dar cel mai mult îmi place atunci când experiențele apar spontan – momentele neplanificate care se transformă în amintiri sunt cele mai îndrăgite de mine.

Cum te-ai descrie în plan personal?

Aș vrea să am un răspuns clar la această întrebare, dar deocamdată încă mă descopăr pe mine însămi, și acesta este un proces care mă surprinde de multe ori! Ce îmi este clar, însă, este faptul că sunt o persoană optimistă, calitate dusă aproape la extrem, iar optimismul este combinat cu energia. Un principiu după care mă ghidez este acela de a manifesta bunătate față de toți oamenii, pentru că fiecare are propriile lupte.

Care este motivația care te menține angrenată la job?

În recrutare, fiecare zi este o nouă provocare nouă. Fiecare poziție nouă și fiecare interviu susținut sunt provocări permanente. Aș sumariza munca mea prin “inovare și provocare” (innovation & challenge) – ce poate fi mai motivant decât asta?

Ai principii care te ghidează în viață, în special în momentele grele, pe care le poți împărtăși cu noi?

Sigur! Sunt conștientă că dezvoltarea personală este un proces lung, și am încă multe lucruri de învățat. Chiar și așa, am un ghidaj (o “schiță”) principal(ă) pentru acum, și pentru viitor. Două valori esențiale pentru mine sunt compasiunea și cooperarea; îmi doresc ca acestea să fie prioritare în orice tip de acțiune sau activitate desfășor. Mai apoi, sunt conștientă de faptul că orice dificultate pe care o întâmpin este trecătoare; mai devreme sau mai târziu lucrurile se schimbă și optimismul meu se agață mereu de lumina de la capătul tunelului.

Ce te-a determinat să alegi domeniul actual de muncă?

Probabil faptul că sunt comunicativă și empatică au mult de-a face cu domeniul în care lucrez. Spuneam că recrutarea este o continuă provocare, pentru că încerc să identific și înțeleg dorințele și nevoile oamenilor, încercând să găsesc puncte comune și combinațiile win-win pentru ambele părți implicate în proces. În domeniul în care profesez descopăr tot mai mult că a fi “vorbăreț” nu este prima calitate necesară; acest domeniu mă învață să ascult, mai mult decât să vorbesc. Cred că una dintre “cheile succesului” este ascultarea.

Cum vezi tu Ascent Group, în viitor?

Omul sfințește locul. În companie sunt doar oameni minunați care împreună pot realiza lucruri minunate. Iar eu, cu atâta experiență cât am acumulat până acum, alături de ei, îmi doresc să adaug câte o piesă la marele Puzzle-Ascent, iar imaginea de final să reflecte împlinire și voie bună.