Meet our team: Alexandru Franzen, Junior HR recruiter

Alex este colegul nostru activ în recrutare și generos cu diseminarea de resurse de dezvoltare personală (dacă ne-ați urmărit în ultimele luni, sunt șanse mari să vă fi intersectat cu numele lui, ca autor al articolelor Ascent.)

Citește articolul

Ce studii ai absolvit și ce te-a marcat în formarea ta academică?

Am absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității ,,Aurel Vlaicu’’ din Arad, specializarea Management, iar diploma de master am obținut-o în domeniul antreprenoriatului. În ultimii nouă ani mi-am desfășurat activitatea profesională în domeniul ospitalității ca organizator de evenimente și recepționer de hotel. Datorită interacțiunii și categoriilor sociale multiculturale pe care le-am întâlnit în domeniul hotelier, mi-am dezvoltat empatia, răbdarea, comunicarea și atitudinea profesionistă.

Care sunt activitățile de care te bucuri în timpul liber?

Mă străduiesc să-mi folosesc timpul liber într-un mod cât mai util și sănătos pentru dezvoltarea mea. Sunt trei activități pe care le consider baza structurii personalității mele: cititul, vizionarea pieselor de teatru și alergatul în natură. Citesc  cărți de beletristică, de specialitate din domeniul psihologiei, ceea ce mă ajută să înțeleg structura condiției umane, provocările actuale ale societății și provocările procesului nostru de adaptare.

Cum te-ai descrie în plan personal?

Sunt o persoană contemplativă, visătoare – ar spune unii, dar conectat în același timp la evenimentele din mediul înconjurător și la ceilalți. Pot spune cu sinceritate și mândrie că am un dar de-a oferi răbdare și înțelegere celor cu care sunt în contact. Fiecare om are o personalitate unică, un trecut pe care este nevoit să îl accepte și o dorință de a se conecta cu ceilalți semeni.  Datorită activităților desfășurate alături de persoane cu dizabilități, mi-am consolidat latura empatică și am devenit mai conștient de impactul pe care îl putem avea asupra celor din jur.

Ce te motivează în munca ta?

Această întrebare o pot asocia cu Piramida lui Maslow. Motivația care mă ține angrenat la locul de muncă este ca prin performanța mea să mă dezvolt, dar și să dezvolt activitatea de care sunt responsabil. Mediul profesionist din care fac parte mă ajută zilnic să mă auto-depășesc și să nu mă opresc din învățat. Susținerea din partea colegilor și energia pe care ei mi-o transmit mă motivează să fac parte din familia Ascent Group. 

Ce te-a determinat să alegi domeniul actual de muncă?

 Am simțit nevoia de a face o schimbare pe plan profesional. Studiez psihologia și vreau să transfer cunoștințele acumulate în zona resurselor umane. Sunt dornic de a învăța despre relația angajat-organizație și despre impactul inteligenței artificiale asupra eficienței resursei umane.