Resurse umane

Suport și asistență prin servicii adaptate nevoilor clienților pe baza unei bune înțelegeri a metabolismului fiecărei companii.

Resursa umană este cea mai valoroasă resursă a oricărui domeniu de activitate.

Cheia succesului pentru orice organizație o reprezintă angajații care nu doar dețin aptitudinile necesare pentru a ocupa o anumită poziție, ci se și aliniază cu valorile organizației, înțelegând pe deplin și adoptând cultura acesteia.

Ascent Group oferă clienților suportul necesar pentru a găsi cei mai buni candidați prin servicii care eficientizează procesul de selecție și recrutare și susțin procesul de formare și dezvoltare al acestora prin cursuri de cea mai înaltă calitate.

Mai mult decât atât, țelul nostru este să adaptăm serviciile conform specificului fiecărei companii, oferind asistență și suport, fie că vorbim de administrare de personal și salarizare, probleme de legislația muncii, outplacement, restructurări sau medieri de conflicte de muncă.

Selecţie şi recrutare de personal

Găsirea celor mai buni candidați reprezintă cel mai adesea cheia succesului pentru organizații. Ascent Group oferă servicii de selecție și recrutare de personal pornind de la o foarte bună înțelegere a nevoii clienților și metabolismului organizației, pentru a alege persoanele cele mai potrivite pentru dezvoltarea acesteia. În procesul de selecție folosim teste psihoaptitudinale și profesionale care ne ajută să alegem doar candidații cu adevărat potriviți pentru a fi recomandați clienților noștri.

Executive search şi head-hunting

În pozițiile de top sau foarte specializate din organizații metodele clasice de recrutare, bazate pe anunțuri, cel mai adesea nu ajung la candidații cei mai potriviți. Prin serviciile de executive search consultanții Ascent Group, bazându-se pe propria rețea de contacte și recomandări, targetează cei mai valoroși candidați din piață și îi prezintă clienților. De asemenea, prin serviciile de head-hunting consultanții Ascent Group contactează candidați care sunt direct vizați de către client și care nu pot fi abordați în alt mod, respectiv facilitează colaborarea dintre părți.

Evaluări de personal

Ascent Group asistă companiile cu servicii de evaluare de personal, atât în cadrul proceselor de recrutare, pentru identificarea celor mai buni candidați pentru un rol, ci pentru alegerea candidaților cei mai potriviți din cadrul organizației pentru promovare, sau în cazul proceselor de restructurare. De asemenea oferim servicii de tip assessment center pentru proiecte derulate în cadrul companiilor, unde se dorește evaluarea unui set de competențe. Ascent Group deține numeroase licențe de evaluare de personal, cum ar fi: Identity Compass, Lifo, Belbin, etc., unele licențe fiind deținute în exclusivitate pentru România sau alte țări din Europa de Est.

Administrare de personal și salarizare

Serviciile de administrare de personal și salarizare includ întocmirea contractelor de muncă și actelor adiționale, procedurile de înregistrare a documentelor la Instituţiile abilitate, întocmirea dosarelor de personal, ținerea la zi a REVISAL, informarea clienților cu privire la modificările legislative apărute, precum și calcularea salariilor, pregătirea și depunerea tuturor declaraţiilor fiscale, respectiv elaborarea şi înregistrarea rapoartelor obligatorii în ceea ce priveşte instituțiile statului(fondul de asigurări sociale, şomaj, sănătate, plăţile salariale şi contribuţii, etc) și a rapoartelor specifice solicitate de clienți.

Leasing de personal

Fluctuațiile de personal generează multă incertitudine în organizații. Serviciile de leasing de personal pe care le oferim dau angajatorilor posibilitatea de a-și diminua riscurile, “închiriind personal” suplimentar doar pe perioadele în care au creșteri de activitate sau proiecte noi. Serviciile de leasing de personal ajută de asemenea organizația să transfere în sarcina Ascent Group partea birocratică a relațiilor de muncă: pregătirea și înregistrarea contractelor de muncă și modificărilor la acestea, calculul salarial, plata taxelor, raportările periodice, etc.

Servicii de outplacement

Există și momente dificile, în care companiile sunt nevoite să renunțe la o parte din angajați. Este foarte important ca astfel de situații să fie tratate cu atenție și grijă pentru cei care trebuie să fie disponibilizați. Ascent Group oferă servicii de outplacement, în cadrul cărora oferă un pachet de servicii de sprijin pentru angajații care trec printr-o astfel de situație dificilă: consiliere pentru găsirea unui nou loc de muncă, evaluări pentru identificarea de oportunități de dezvoltare profesională, cursuri de specializare sau de dezvoltare de abilități, consiliere în vederea deschiderii unei afaceri.

Recrutarea de personal extra-comunitar

Identificarea de personal local, pentru unele activități, devine adeseori dificilă. În astfel de situații este pusă în pericol inclusiv creșterea companiei, lipsa resurselor umane fiind un blocaj important. Ascent Group, prin parteneri de încredere în numeroase țări din lume: Vietnam, Sri Lanka, India, etc. , dar și în țări mai apropiate cum ar fi Serbia sau Republica Moldova, vă sprijină cu recrutarea de personal extra-comunitar prin identificarea candidaților potriviți, conform solicitării companiilor client și cu derularea tuturor formalităților pentru angajarea acestora în România (obținerea avizului de muncă, a vizei de lungă ședere, a permisului de ședere pentru angajare, etc)

Restructurări şi reorganizări de întreprinderi

Dinamica activității și incertitudinile din piață determină uneori organizațiile să recurgă la restructurări sau reorganizări, fie pentru a supraviețui presiunii externe și a-și reduce costurile, fie pentru a trece la un nou nivel, a-și crea structuri mai suple, a inova. Consultanții Ascent Group au o experiență de peste 20 de ani în proiecte de restructurare și reorganizare de companii, inclusiv în societăți mari, de peste 5.000 de angajați, în proiecte de restructurare post-privatizare. Echipa noastră vă oferă consiliere atât în ce privește modalitățile legale de gestionare a situațiilor de restructurare sau reorganizare, cât și legat de evaluarea proceselor și fluxurilor existente și regândirea acestora, respectiv de evaluarea personalului și a compatibilității acestora cu noile exigențe, etc.

Medieri de conflicte de muncă

Relațiile de muncă nu sunt niciodată simple, iar în organizațiile mari, unde reprezentanții salariaților sau sindicatele reprezintă structuri puternice și cu experiență, negocierea periodică a contractelor colective, precum și gestionarea situațiilor conflictuale în relațiile cu angajații constituie adesea provocări foarte mari pentru organizații. Consultanții Ascent Group au în experiența lor profesională peste 20 de ani de consultanță în medieri de conflicte de muncă, cu rezultate notabile în gestionarea unor situații dificile pentru organizații numeroase importante, inclusiv în situații de restructurări de întreprinderi sau greve.

Consultanţă pe probleme de legislaţia muncii

Redactarea contractelor de muncă, a regulamentelor de ordine interioară sau a contractelor colective nu trebuie să constituie un factor de stres. Prin serviciile de consultanță pe probleme de legislația muncii Ascent Group vă oferă suport în toate problemele juridice care țin de dreptul muncii: de la redactarea diferitelor documente prevăzute de lege pentru a derula rapoarte de muncă cu angajații, până la asistență în litigii de muncă sau negocieri în legătură cu rapoartele de muncă.

Coaching și dezvoltare personală

Formarea angajaților trebuie să fie o preocupare permanentă a oricărei companii. Învățarea permanentă și dobândirea continuă de noi abilități și competențe va fi cheia viitorului.
La Ascent Group avem o experiență de 15 ani în livrarea de cursuri de cea mai înaltă calitate, adaptate nevoilor clienților noștri, în domenii ca “Dezvoltarea abilităților manageriale și de leadership”, Dezvoltarea abilităților de comunicare”, “Creativitate și Inovație”, “Dezvoltare de abilități antreprenoriale”, “Management financiar”. Pentru mai multe detalii despre serviciile noastre de training vă invităm să vizitați pagina dedicată acestora și catalogul nostru de training.

Cunoaște echipa

Florina Băbău

HR Manager Ascent Group

Florina este absolventă a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității de Vest din Timișoara și deținătoare a numeroase certificări în domeniul managementului și a resurselor umane. În plan profesional Florina are o experiență profesională de peste 15 ani ca și manager de resurse umane, manager de proiect, implementare și îmbunătățiri de procese, proiecte cu fonduri europene, organizări de evenimente motivaționale, evaluare și dezvoltare de personal, atât pentru companii multinaționale, cât și românești.

Din 2019 Florina a devenit HR Manager în cadrul grupului de firme Ascent, coordonând activitatea și proiectele de resurse umane a grupului la nivel național. Nu în ultimul rând, Florina este și un trainer experimentat în programe de soft skills și team building.

Sorin Herman

Human Resources Specialist

Sorin este absolvent a Facultății de Ştiinţe Economice, secția Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Universității Aurel Vlaicu Arad și a unui Masterat în Management în cadrul aceleiași universități.

În plan profesional, experiența lui Sorin provine în principal din domeniul resurselor umane, salarizare și administrare de personal, cu peste 15 ani experiența, timp în care a gestionat zeci de companii foarte variate ca și domenii de activitate, având sute de angajați. Sorin este de asemenea inspector resurse umane.

Virgil Aldea

Managing Partner Ascent Sibiu

Experiența sa profesională numără peste 16 ani în domeniul resurselor umane cu proiecte în țară și în străinătate, în domenii diverse de activitate. A debutat în resurse umane și logistică în cadrul Atlassib Holding, apoi ca și Consultant Resurse Umane si Branch Manager in cadrul Trenkwalder Romania, precum și cea de Trainer și Consultant Resurse Umane în cadrul Ascent Group, cu experiență în principal în proiecte de leasing de personal, recrutare sau evaluare de personal, iar ca trainer în numeroase programe de Team-building, Dezvoltare personală, Dezvoltarea abilităților de comunicare.

Din 2017 Virgil a devenit, Managing Partner al Ascent Sibiu, contribuind substanțial la dezvoltarea grupului de firme în zona centrală a României.

Adina Almăjanu

Trainer & HR specialist

În plan profesional, experiența Adinei provine în principal din domeniul resurselor umane și al formării, fiind pe rând, de-a lungul anilor, formator și coordonator de proiecte în programe internaționale pentru tineri (de ex.: Erasmus), sau trainer și consultant de resurse umane în proiecte naționale și internaționale, pentru companii private și ONG-uri.

În prezent Adina este HR Specialist & Trainer al Ascent Group, cu experiență atât ca trainer pe programe de Dezvoltarea abilităților de prezentare și comunicare, Dezvoltarea abilităților de leadership, Construirea și dezvoltarea echipei, Team building, sau Design Thinking, pentru companii locale și multinaționale, cât și în calitate de coordonator a numeroase programe de evaluare și dezvoltare de personal tip assessment centre pentru companii de prestigiu.

Daniela Cuha

Human Resources Specialist

Daniela a urmat de-a lungul anilor cursuri și specializări în domeniul umanist, dintre care amintim cursul de inspector resurse umane acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări și cursul de Pedagogie în cadrul Universității Aurel Vlaicu etc. Este o persoană ambițioasă, are capacitatea de a acționa echilibrat și într-o manieră calmă și obiectivă.

În plan profesional Daniela numără peste 10 ani de experienţă în domeniul resurselor umane, acumulând experiență atât în cadrul Instituțiilor de Stat cât și în domeniul privat. În toți acești ani s-a implicat în numeroase proiecte de consultanță diverse, cum ar fi evaluarea și elaborarea planurilor de îmbunătățire a activităților diverselor societăți și a participat activ la workshopuri de evaluare a companiilor client.

Tiberiu Blaga

Human Resources Consultant

Din punct de vedere profesional, timp de doi ani a activat în cadrul unei companii specializată pe servicii in domeniul turismului și IT, perioadă în care a acumulat o bună experiență în ceea ce privește interacțiunea umană, fiind implicat în asigurarea unor servicii de înaltă calitate oferite clienților.

Din 2018 Tiberiu s-a alăturat echipei Ascent Group Sibiu, unde ocupă postul de Consultant Resurse Umane, dezvoltându-și în permanență abilitățile vis a vis de munca cu oamenii. Tiberiu este responsabil de coordonarea a numeroase proiecte de recrutare și gestionare de personal, precum și de promovarea companiei pe plan local. De asemenea, în cadrul AscentGroup, Tiberiu a participat la ca asistent la diferite programe de training și totodată a obținut o certificare în Design Thinking Fundamentals.

Vicențiu Bogdan

Human Resources Consultant

Vicențiu este absolvent al universității "Lucian Blaga" din Sibiu - Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Resurse Umane. De-a lungul timpului Vicențiu a urmat și alte cursuri de specializare în domenii cum ar fi: Design Thinking sau Digital Marketing. În plan profesional experiența lui Vicențiu provine în principal din domeniul resurselor umane, ocupându-se de-a lungul timpului de coordonarea diverselor proiecte de recrutare, gestiune de personal, marketing și payroll.

Vicențiu face parte din echipa biroului din Sibiu, unde se ocupă de proiecte de recrutare locale și internaționale, gestiunea personalului, de activități de payroll personalul angajat în leasing de personal, dar și de activități de pentru promovarea companiei la nivel local.


Warning: array_rand() expects parameter 1 to be array, null given in /home/ascent/site/wp-content/themes/ascentgroup/template-parts/quote-part.php on line 10

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ascent/site/wp-content/themes/ascentgroup/template-parts/quote-part.php on line 10

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ascent/site/wp-content/themes/ascentgroup/template-parts/quote-part.php on line 11

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ascent/site/wp-content/themes/ascentgroup/template-parts/quote-part.php on line 12

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ascent/site/wp-content/themes/ascentgroup/template-parts/quote-part.php on line 13